В очікуванні дива — LifeStyle

  Святковий настрій, прикрашені домівки, яскраві гірлянди навколо та скрипучий морозець так і манить нас до     пошуків чогось чарівного та казкового. У всьому світі наступає пора новорічно-різдвяних свят.     

 Цікаво буде детальніше дізнатися, що саме можна знайти на святковому столі у різних країнах світу.

Тож пропонуємо вам помандрувати разом з нами. Let’s start!

Данія: качка чи гуска, фаршировані фруктами, рисовий пудинг, посипаний корицею.

                                                  Сhristmas Rice Pudding:                                                                                                                                        

Ingredients: Молоко — 0,5 л; Рис (круглий) — 80 г; Цукор — 75 г; Кориця (мелена); ванільний цукор; Мигдаль (подрібнений, на прикрасу, або готові мигдальні пелюстки)

   Молоко закип’ятити, додати рис і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Солимо(до смаку) і  варимо до готовності 35-40 min. На малому вогні. Додаємо sugar та корицю, перемішуємо та знімаємо з вогню, охолоджуємо. При подачі на      стіл прикрашаємо мигдальними пелюстками. За бажанням можна додати ізюм чи полити десерт варенням!

    The USA: Традиційною різдвяною стравою на столах американців завжди була фарширована індичка. Рецептів фаршу безліч: сир, чорнослив, гриби, apples, капуста, часник… І це далеко не весь перелікJ

M-M-M Yummy!!!=))

  Great Britain: Мешканці Туманного Альбіону на різдвяних столах обов’язково присутні індичка під аґрусовим соусом, англійський пудинг і бренді.

   А ось рецепт одного з британських різдвяних коктейлів під назвою Christmas  Egg Nog:                                                                                                                            

   Ingredients: Яйце – 6;  Цукор — 250 г; Молоко — 1 л.; Бренді (за бажанням) — 200 мл.; Ваніль (екстракт) — 1 / 4 ч. л.;  Горіх мускатний (порошок) — 1 ч. л. або кориця.

   Міксером збити яйця 2-3 min. Додати цукор, екстракт ванілі і молоко. Збити до стану однорідної маси. Додати бренді. Збити 1 хвилину. Прибрати в холодильник. Через 30 min. дістати з холодильника і розлити по келихах. Посипати мускатним горіхом чи корицею.

    In France свято не свято, якщо на різдвяному столі немає смаженої turkey у білому вині.

На столі should be:  устриці, паштет з гусячої печінки, індичка в білому вині, вина і, звичайно, cheeses.

   Italy: Виноград, горіхи, сочевицю подають різдвяного вечора в Італії як символ  здоров’я, довголіття, благополуччя. А на десерт  знаменитий десерт Panettone. Buon Natale!  

Ukraine: Кутя – must-have. Тепер існує безліч рецептів куті, а саме рисова, пшенична, кукурудзяна…і начинки теж, подекуди, нагадують екзотику: від традиційного ізюму та маку до мигдалю, кеш’ю, фініків, чорносливу чи інжиру… Всього на столі 12 пісних страв: борщ з грибами, горох, капусник, рибні страви, вареники з капустою, кашу гречану, голубці з рисом, пісні млинці, гриби, пироги.

Тепер Ви самі можете обрати сценарій свого святкового столу, додавши йому  ізюминки! Адже свята мають бути незабутньо веселими та смачними!

          Delicious Christmas and A Happy New Year!:)

                            Адріана Федьків                     

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Мовна школа Lifestyle